Joakim Berg, bas

 

Utbildad på Nordiska visskolan i Kungälv, Operahögskolan i Stockholm samt English National Operastudio i London.


På Värmlandsoperan har han sjungit Zaccharias (Nabucco) och Polischefen (Lady Macbeth). Han har sjungit Leporello (Don Giovanni) På både Confidéncen i Stockholm och med Opera Mobile i Sigtuna där han även sjungit Dulcamara  (Kärleksdrycken av Donizetti). Joakim har fått stipendier för sin sång från Drottningholmsteaterns vänner och Friends of Covent Garden.

 

1990 släppte Joakim via Fonogramstöd från Statens Kulturråd en CD med egna visor. Skivan kan den som vill lyssna på här. Efter den skivan gav STIM honom ett stipendium för att skriva mer visor, men Joakim halkade in på musikdramatik och opera.


Joakim sjöng hösten 2010 titelrollen i Sven Duva, en nyskriven musikdramatisk uppsättning i Sörmlands Musik och Teaters regi.  För SMT har han även turnerat med både Taube program och Julprogram samt spelat Den andra döden i föreställningen Simma näck.

 

Tillsammans med pianisten Johan Ullén skapade och spelade Joakim våren 08 en opera-clown föreställning om Don Quijote i regi av  Mario Gonzales. Denna föreställning turnerade bla för barn i Stockholms och Västernorrlands  länsmusiks regi. Under 2011 har Don Quijote! åter spelats på turné närmare 50 gånger i bla Norrlandsoperans, Värmlandsoperans och länsmusiken i Halland, Västernorrland, Östergötland, Gävleborg och Stockholms regi.

 

2009 och 2010 har Joakim bla medverkat som Banco i Opera Mobiles konsertserie av Verdis Macbeth på riddarsalen och Mälsåkers slott, spelat Luka i Opera Nu!:s uppsättning av Björnen och Uberto i G Pergolesis En tusan till husa! (La Serva Padrona).  Joakim har också de senaste åren  gjort mellan 50 och 100 konserter per år i äldreomsorgen med Skimrande sångpärlor, en kärleksfull sångföreställning där operaarior och Italienska sånger blandas med finsk tango, musikalklassiker och Taube.

 

Ljudprov

Skimrande sångpärlor: I Cant give you...

 

 

 

 

 

 

Sven Duva

Zacccharia i Nabucco

Don Quijote

Den andra döden