Ålder minimum fyra år

Längd: Ca 40 minuter

För en stråktrio och en sångare/berättare


Målgrupp: familjeföreställning och skolturnéer. Lämpar sig också förträffligt hos kammarmusik och teaterföreningar samt tex på familjedagar i teatrar, konsert och operahus.


Föreställningen spelas i första hand med stråktrion (alternativt en blåskvartett) live på scenen men kan om så krävs framföras till inspelad musik.


Har arrangören tillgång till egna anställda musiker kan om så önskas dessa enkelt repeteras in.


Tekniska krav: 5x4 m spelyta samt ett utrymme att byta om och sminka sig i


Mörkläggning och scenljus givetvis trevligt men inget krav.

Med nyskriven musik av Johan Ullén till Tove Janssons text
I regi av Mario Gonzalez, en av vår tids största auktoriteter på clown och maskteknik
Berättare/sångerska: Ann Sofie Andersson 
Foto: Markus Gårder, Film: Magnus Nodfors
Med tillstånd från Oy Moomin Characters och Finlands dramatikerförbundJohan_Ullen.htmlhttp://www.tovejansson.se/http://www.mariogonzalez.org/Ann_Sofie_Andersson_%28affie%29.htmlhttp://www.markusgarder.sehttp://www.youtube.com/user/mnproduktionshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1shapeimage_3_link_2shapeimage_3_link_3shapeimage_3_link_4shapeimage_3_link_5
Vem ska trösta Knyttet?
En musiksaga om blyghet, rädsla, mod och vänskap

Vem ska trösta Knyttet?

Har spelats på Ljusterö operafestival och Östergötlands musikdagar. Den har turnerat med institutionernas befintliga musiker i bla Värmlandsoperans och Musik i Västmanlands regi. I ett arrangemang för fyra blåsare har den spelats i samarbete med Stockholms länsmusik och blåsarsymfonikerna på skolturnéer, på stallet samt i äldreomsorgen där förskolor komtill äldreboenden och såg föreställningen tillsammans med de boende.Offentlig premiär (också i samarbete med Länsmusiken i Stockholm) var på Dieselverkstaden i Nacka Söndag den 17:e oktober 2010.


Hur gör en mycket liten, ensam och rädd person för att hitta sin plats och sitt sammanhang i en stor och ofta skrämmande värld?