Ann Sofie Andersson

 

Ett utförligare CV i pdf format hittar du här

 

Utbildning

 

Ann Sofie är uppvuxen i Sigtuna och utbildad i fysisk teater vid Inge Waerns teaterstudio. Som operasångerska har hon studerat på Operastudio 67 och Royal College of Music i London. Hon har gått Nordiska visskolan i Kungälv samt studerat teatervetenskap, musikvetenskap, pedagogik och barnkultur vid Stockholms universitet.Artist

 

Nyligen hade Ann Sofie premiär på föreställningen Vem ska trösta Knyttet?. Hon sjöng Serpina i En tusan till husa och turnerade med Skimrande sångpärlor i äldreomsorgen.


Bland tidigare roller kan tex nämnas Donna Anna i Don Giovanni av Mozart (på RCM i London dirigerad av Sir Colin Davies och med Opera Mobile) och Magdelon i de Löjliga preciöserna av Moliére. 


 

Ljudprov

Havet....

Folk/jazz/impro från skivan Rosor på Antarktis

Vill ni se en stjärna....

Liveklipp från skimrande sångpärlor

Or sai chi lónore.....

Liveutdrag från Donna Annas första aria ur Don Giovanni på RCM.

 

 

 

 

 

Pedagog/undervisning

 

Ann Sofie har de senaste 20 åren jobbat som lärare i röst, scenspråk och teater på Kulturamas Teaterstudio och Operastudio.


Hon har varit med och utvecklat barnverksamheten på både Värmlandsoperan och på Kungliga Operan i Stockholm som hon också representerar i det Europeiska utvecklingsarbetet RESEO där de Europeiska operahusen samverkar kring barn och ungdomskultur.


Hösten 2010 och våren 2011 var Ann Sofie också pedagog och sångare när Unga på operan satte upp Zemire och Azor, en 1700-talsversion av Skönheten och odjuret med musik av André Grétry, tillsammans med sjätteklassare från Elinsborgsskolan i Tensta. 


Som operamusen Zerlina berättar Ann Sofie musiksagor för barn och som konstnärlig ledare för Operaimperiet arrangerar hon operakollon, ger workshops i musikteater och håller i Coola sångskolan med Tiger och Sharp.

 

 

 

 

Ann Sofie Anderssons illustrationer till föreställningar:

Musikslottet

Tiger

Sharp

Zerlina

Misan (berättaren i vem ska trösta Knyttet?)